Irish Madness
Brygget d. 26. december 2013 så i skrivende stund for tidligt at udtale sig om smag, bitterhed, farve og fylde men højpotent og meget aktiv fra få timer efter gær blev tilsat så det tegner godt.
Det forventede resultat er 20 liter stærk, letrøget øl med ca. 8,5-9% alkohol, pæn gylden omkring 33 EBC og letbitter omkring 50 IBU, men vi får se.
Flasket 11. januar (og prøvesmagt naturligvis). Øllet er absolut velsmagende, klart og som forventet letrøget og fint gylden. Så er det bare at væbne sig med tålmodighed... Prøvesmagt d. 25/1 - NU MED CO2. Den udvikler sig fint...
Ingredienser:
7,80kg Maris Otter malt
0,24kg Peated (tørverøget) malt
0,14kg Flaked Oats
0,20kg Roasted Barley
85g Summer humle
30g Cascade humle
½ Protafloc tablet
T-58 tørgær
Brygvejledning (kort version)
Mæskeprogram: 67°C i 60min, 76°C i 10min
Kogetid: 60min
Humlekogning: 50g Summer humle i 60min, 35g Summer humle i 30min, 30g Cascade humle i 10min
Gæring: Primær fermentering i 10 dage v/20°C - omstikning og sekundær fermentering i 7 dage v/20°C
Karbonering: 106g sukker - eftergærer i 21 dage
Lagring: 8 uger v/15°C
Vi brygger i Himmelev ved Roskilde.
Kontakt Himmelev Bryggerlaug via info@himmelev-bryggerlaug.dk