Irish Madness

Himmelev Bryggerlaug

Alias Himmelev Bryghus...

Irish Madness

 

Brygget d. 26. december 2013 så i skrivende stund for tidligt at udtale sig om smag, bitterhed, farve og fylde men højpotent og meget aktiv fra få timer efter gær blev tilsat så det tegner godt.

Det forventede resultat er 20 liter stærk, letrøget øl med ca. 8,5-9% alkohol, pæn gylden omkring 33 EBC og letbitter omkring 50 IBU, men vi får se.

Flasket 11. januar (og prøvesmagt naturligvis). Øllet er absolut velsmagende, klart og som forventet letrøget og fint gylden. Så er det bare at væbne sig med tålmodighed... Prøvesmagt d. 25/1 - NU MED CO2. Den udvikler sig fint...

 

Ingredienser:

7,80kg Maris Otter malt

0,24kg Peated (tørverøget) malt

0,14kg Flaked Oats

0,20kg Roasted Barley

85g Summer humle

30g Cascade humle

½ Protafloc tablet

T-58 tørgær

 

Brygvejledning (kort version)

Mæskeprogram: 67°C i 60min, 76°C i 10min

Kogetid: 60min

Humlekogning: 50g Summer humle i 60min, 35g Summer humle i 30min, 30g Cascade humle i 10min

Gæring: Primær fermentering i 10 dage v/20°C - omstikning og sekundær fermentering i 7 dage v/20°C

Karbonering: 106g sukker - eftergærer i 21 dage

Lagring: 8 uger v/15°C

 

Vi brygger i Himmelev ved Roskilde.

Kontakt Himmelev Bryggerlaug via info@himmelev-bryggerlaug.dk