Himmelev Hefeweizen
Brygget 18-04-2014
Påskefrokost og lang-bryggedag.
Resultat blev til 55 liter blød og lækker weissbier omkring 5,8% med frugnoter af banan. Fantastisk lækker weissbier...
Beregnet bitterhed omkring 22 IBU og dejlig lysgul i farven omkring 6 EBC (very pale).
Ingredienser:
6,55kg Pilsner Malt
6,55kg Spelthvede Malt
1kg Lys Kandis
156g Tettnanger humle i pilleform
1 Protafloc tablet
WLP380 Hefeweizen IV vådgær starter, baseret på 3 liter vand og 300g spraymalt - stået 3 dag på magnet-omrører
Brygvejledning (kort version)
Mæskeprogram: 43°C i 15min, 51°C i 15min, 67°C i 75min, 77°C i 10min - mæsket i mæskepose
Kogetid: 75min første 15min uden humle - skummet løbende.
Humlekogning: 104g Tettnanger humle (i pilleform) i 60min, 52g Tettnanger humle i 30min, 1000g lys kandis tilsat sidste 20min af kogning og en Protafloc tablet tilsat sidste 10min.
Gæring: Primær fermentering i 8 dage v/24°C, sekundær fermentering i 8 dage v/16°C
Karbonering: 14,6g Billingtons Demerara rørsukker per liter - karboneres ved 16°C i 3 uger
Lagring: 8 uger v/8-12°C
Vi brygger i Himmelev ved Roskilde.
Kontakt Himmelev Bryggerlaug via info@himmelev-bryggerlaug.dk