Himmelev-Dubbel

Himmelev Bryggerlaug

Alias Himmelev Bryghus...

Himmelev Dubbel

 

Brygget 12-01-2014

Det forventede resultat er 25 liter moderat til kraftig (7,5-7,7%) Belgisk Trappist stil Dubbel. Beregnet bitterhed omkring 36 IBU og dejlig mørkebrun i farven omkring 66 EBC. Prøvesmagt 2. februar 2014 og det tegner vældig godt - lidt restsødme og blød og aromatisk og mange fine nuancer. Fin mørk gylden i farven og lav bitterhed. Tydelig fornemmelse af høj alkohol pro cent. 13+ liter flasket og 12 liter tappet på cornelius fade :-). Så venter vi lidt igen...

16-03-2014: Det er blevet en rigtig vellykket øl... Ikke sidste gang vi brygger den...!!!

 

Ingredienser:

4,90kg Pilsner Malt

2,45kg Munich Malt

110g Chocolate Malt

668g Cara Munich

100g Cara Aroma

120g Special B

500g Brun Kandis

75g Tettnanger humle

100g Willamette humle

½ Protafloc tablet

T-33 tørgær

 

Brygvejledning (kort version)

Mæskeprogram: 65°C i 80min, 77°C i 15min - mæsket i mæskepose syet af ostelærred (tog lidt tid med den der symaskine..)

Kogetid: 60min

Humlekogning: 75g Tettnanger humle i 60min, 35g Willamette humle i 15min, 35g Willamette humle i 10min sammen med ½ Protafloc, 30g Willamette humle i 3 min.

Gæring: Primær fermentering i 14 dage v/20°C, sekundær fermentering i 7 dage v/20°C

Karbonering: 8g rørsukker per liter - eftergærer 21 dage

Lagring: 8 uger v/8-12°C

 

Vi brygger i Himmelev ved Roskilde.

Kontakt Himmelev Bryggerlaug via info@himmelev-bryggerlaug.dk