Himmelev Dubbel
Brygget 12-01-2014
Det forventede resultat er 25 liter moderat til kraftig (7,5-7,7%) Belgisk Trappist stil Dubbel. Beregnet bitterhed omkring 36 IBU og dejlig mørkebrun i farven omkring 66 EBC. Prøvesmagt 2. februar 2014 og det tegner vældig godt - lidt restsødme og blød og aromatisk og mange fine nuancer. Fin mørk gylden i farven og lav bitterhed. Tydelig fornemmelse af høj alkohol pro cent. 13+ liter flasket og 12 liter tappet på cornelius fade :-). Så venter vi lidt igen...
16-03-2014: Det er blevet en rigtig vellykket øl... Ikke sidste gang vi brygger den...!!!
Ingredienser:
4,90kg Pilsner Malt
2,45kg Munich Malt
110g Chocolate Malt
668g Cara Munich
100g Cara Aroma
120g Special B
500g Brun Kandis
75g Tettnanger humle
100g Willamette humle
½ Protafloc tablet
T-33 tørgær
Brygvejledning (kort version)
Mæskeprogram: 65°C i 80min, 77°C i 15min - mæsket i mæskepose syet af ostelærred (tog lidt tid med den der symaskine..)
Kogetid: 60min
Humlekogning: 75g Tettnanger humle i 60min, 35g Willamette humle i 15min, 35g Willamette humle i 10min sammen med ½ Protafloc, 30g Willamette humle i 3 min.
Gæring: Primær fermentering i 14 dage v/20°C, sekundær fermentering i 7 dage v/20°C
Karbonering: 8g rørsukker per liter - eftergærer 21 dage
Lagring: 8 uger v/8-12°C
Vi brygger i Himmelev ved Roskilde.
Kontakt Himmelev Bryggerlaug via info@himmelev-bryggerlaug.dk