Dubbel

Himmelev Bryggerlaug

Alias Himmelev Bryghus...

Dubbel

 

Brygget første gang marts 2013 i Rødovre på Maltbazarens håndbryggerkursus.

Det nærmeste man kan komme en Trapistøl uden brug af kloster eller munke.

Fin blødhed og kompleksitet og ikke for bitter (18 IBU) - rig på smagsnuancer, let sødme uden at være kvalm på nogen måde og smuk gylden (32 EBC) og med alkohol styrke på 6,5%. En rigtig vinder hos pigerne...

 

Vi bryggede 40 liter som blev delt i to - den ene del (laugets del) gærede på almindelig T-58 tørgær.

 

Ingredienser i øvrigt:

7,0 kg Pale ale malt

2,0 kg Abbey malt

0,8 kg Wheat malt

0,6 kg Biscuit malt

0,6 kg Munich malt

0,6 kg Special b malt

100g Willamette humle

 

Brygvejledning (kort version)

Mæskeprogram: 66°C i 45min, 76°C i 10min

Kogetid: 60min

Humlekogning: 50g humle i 60min, 50g humle i 10min

Gæring: 14 dage v/19°C

Karbonering: 1 karboneringsdrop per 0,35l - eftergæret i 14 dage

Lagring: 8 uger v/8°C

 

Vi brygger i Himmelev ved Roskilde.

Kontakt Himmelev Bryggerlaug via info@himmelev-bryggerlaug.dk