Dubbel
Brygget første gang marts 2013 i Rødovre på Maltbazarens håndbryggerkursus.
Det nærmeste man kan komme en Trapistøl uden brug af kloster eller munke.
Fin blødhed og kompleksitet og ikke for bitter (18 IBU) - rig på smagsnuancer, let sødme uden at være kvalm på nogen måde og smuk gylden (32 EBC) og med alkohol styrke på 6,5%. En rigtig vinder hos pigerne...
Vi bryggede 40 liter som blev delt i to - den ene del (laugets del) gærede på almindelig T-58 tørgær.
Ingredienser i øvrigt:
7,0 kg Pale ale malt
2,0 kg Abbey malt
0,8 kg Wheat malt
0,6 kg Biscuit malt
0,6 kg Munich malt
0,6 kg Special b malt
100g Willamette humle
Brygvejledning (kort version)
Mæskeprogram: 66°C i 45min, 76°C i 10min
Kogetid: 60min
Humlekogning: 50g humle i 60min, 50g humle i 10min
Gæring: 14 dage v/19°C
Karbonering: 1 karboneringsdrop per 0,35l - eftergæret i 14 dage
Lagring: 8 uger v/8°C
Vi brygger i Himmelev ved Roskilde.
Kontakt Himmelev Bryggerlaug via info@himmelev-bryggerlaug.dk