Himmelev Dubbel #2
Brygget 08-03-2014
Det forventede resultat er ca. 60l liter moderat til kraftig (7,5-7,7%) Belgisk Trappist stil Dubbel. Beregnet bitterhed omkring 21 IBU og dejlig mørkebrun i farven omkring 38 EBC. Prøvesmagt 2. februar 2014 og det tegner vældig godt - lidt restsødme og blød og aromatisk og mange fine nuancer. Fin mørk gylden i farven og lav bitterhed. Tydelig fornemmelse af høj alkohol pro cent. 13+ liter flasket og 12 liter tappet på cornelius fade :-). Så venter vi lidt igen...
18-04-2014: Fantastisk øl - bedre end visse Belgiske Trappistøl - vi er ved at får styr på processerne :-)
Ingredienser:
10500g Pale Malt
3000g Cara Abbey
1200g Hvede Malt
900g Biscuit Malt
900g Cara Munich
900g Special B
750g Lys Kandis
1½ Protafloc tablet
2 pakker T-58 tørgær
Brygvejledning (kort version)
Mæskeprogram: 40°C i 20 minutter, 60°C i 45 minutter, 70°C i 30 minutter, 78°C i 10 minutter - mæsket i mæskepose
Kogetid: 60min
Humlekogning: 100g Hallertauer Mittelfruh 5% humle i 60min, 75g Hallertauer Tradition 2.8% humle i 10min, 50g Styrian Golding 4.0% humle i 5min, 25g Hallertauer Tradition 2.8% humle i 5min, 25gStyrian Golding 4.0% i 1min. 1½ Protafloc tilsat sidste 10min af kogning.
Gæring: Primær fermentering i 7 dage v/20°C, sekundær fermentering i 14 dage v/20°C
Karbonering: ca. 6g rørsukker per liter - eftergærer 21 dage
Lagring: 8 uger v/12°C
Vi brygger i Himmelev ved Roskilde.
Kontakt Himmelev Bryggerlaug via info@himmelev-bryggerlaug.dk