Himmelev Summer

Himmelev Bryggerlaug

Alias Himmelev Bryghus...

Himmelev Summer - En moderne Corona lys pilsner type a la Mexico

 

Brygget 18-05-2014

Brygget på en dejlig søndag i maj.

Det forventede resultat er 25 liter corona pilsner omkring 4,6% samt 5 liter ditto i seperat brygspand tilsat en habanero chili (en hel af slagsen).. Om sidstnævnte kan vi tilføje at chilifrugten slog gæren ihjel - antager det var chilien, for hovedbryggen i 25 liters spanden gærede lystigt... Ekstra gær tilsat (noget af gærkagen fra hovedbryg) og så kom der skred i gæringen i denne del også.

Beregnet bitterhed omkring 21 IBU dvs meget lidt bitterhed og lys gullig i farven omkring 5 EBC (very pale).

 

Ingredienser:

3,5kg Pilsner Malt

250g Cara Pils

1,5kg Risflager

1,2kg Majsflager

200g Hvedemalt

30g Styrian Golding

30g Hallertauer Mittelfruh

30g Tettnanger

½ Protafloc tablet

WLP940 Mexican Lager vådgær starter, baseret på 1,5 liter vand og 150g spraymalt - stået 3 dag på magnet-omrører

 

Brygvejledning (kort version)

Mæskeprogram: 43°C i 15min, 51°C i 15min, 67°C i 75min, 77°C i 10min - mæsket i mæskepose

Kogetid: 75min første 15min uden humle - skummet løbende.

Humlekogning: 25g Styrian Golding i 60min, 30g Hallertauer Mittelfruh humle i 30 minutter og 30g Tettnanger humle i 15min og ½ Protafloc tablet tilsat sidste 10min.

Gæring: Primær fermentering i 10 dage v/12°C, sekundær fermentering i 7 dage v/12°C

Karbonering: 6g hvid sukker per liter - karboneres og lagres i minimum 30 dage ved 12°C.

 

Vi brygger i Himmelev ved Roskilde.

Kontakt Himmelev Bryggerlaug via info@himmelev-bryggerlaug.dk