Himmelev Summer - En moderne Corona lys pilsner type a la Mexico
Brygget 18-05-2014
Brygget på en dejlig søndag i maj.
Det forventede resultat er 25 liter corona pilsner omkring 4,6% samt 5 liter ditto i seperat brygspand tilsat en habanero chili (en hel af slagsen).. Om sidstnævnte kan vi tilføje at chilifrugten slog gæren ihjel - antager det var chilien, for hovedbryggen i 25 liters spanden gærede lystigt... Ekstra gær tilsat (noget af gærkagen fra hovedbryg) og så kom der skred i gæringen i denne del også.
Beregnet bitterhed omkring 21 IBU dvs meget lidt bitterhed og lys gullig i farven omkring 5 EBC (very pale).
Ingredienser:
3,5kg Pilsner Malt
250g Cara Pils
1,5kg Risflager
1,2kg Majsflager
200g Hvedemalt
30g Styrian Golding
30g Hallertauer Mittelfruh
30g Tettnanger
½ Protafloc tablet
WLP940 Mexican Lager vådgær starter, baseret på 1,5 liter vand og 150g spraymalt - stået 3 dag på magnet-omrører
Brygvejledning (kort version)
Mæskeprogram: 43°C i 15min, 51°C i 15min, 67°C i 75min, 77°C i 10min - mæsket i mæskepose
Kogetid: 75min første 15min uden humle - skummet løbende.
Humlekogning: 25g Styrian Golding i 60min, 30g Hallertauer Mittelfruh humle i 30 minutter og 30g Tettnanger humle i 15min og ½ Protafloc tablet tilsat sidste 10min.
Gæring: Primær fermentering i 10 dage v/12°C, sekundær fermentering i 7 dage v/12°C
Karbonering: 6g hvid sukker per liter - karboneres og lagres i minimum 30 dage ved 12°C.
Vi brygger i Himmelev ved Roskilde.
Kontakt Himmelev Bryggerlaug via info@himmelev-bryggerlaug.dk