Om

Himmelev Bryggerlaug

Alias Himmelev Bryghus...

Himmelev Bryggerlaug

 

Dette web-site er oprettet, redigeres og udgives af Per Skovgaard Rosen. Jeg er meget inspireret af forfatteren og øl-geniet Bjarke Bundgaard, som jeg mener har en formidabel evne til at formidle svært stof på enkel vis. Jeg har fået Bjarkes velsignelse til at videreformidle hans skriftlige materiale med kildeangivelse på dette site.

Formålet med sitet er:

  • at sprede det gode budskab, at kunsten at brygge godt øl i en industrialiseringstid ikke er gået i glemmebogen efter mange tusinde års brygning - ja faktisk er der blevet brygget øl tusinder af år før vinen blev udviklet - og der brygges og konsumeres jo også stadig langt mere øl på verdensplan end vin - vist knap 10 gange så meget.
  • at gøre et forsøg på, at få struktureret materiale om råvarer, opskrifter, værktøjer og proces på en måde, som gør hobbyen mere interessant og tilgængelig. Det er min opfattelse, at det er svært at komme i gang grundet ustruktureret adgang til godt kildestof - det forsøger jeg at råde bod på her. Ønskes yderligere information om "Vores Øl", kan de fleste af vore opskrifter findes på Haandbryg.dk/Beercalc.

 

Interessen for at brygge øl, ligger for redaktørens vedkommende en del år tilbage og hvorfor der så intet er sket i årerne frem til 2013 falder hen i det uvisse - mange andre interesser og gøremål.

 

Et brygkursus i foråret 2013 i Maltbazaren blev starten til flere gode bryg, både baseret på all-grain og drikbare bryg baseret på beerkits altimens udstyr til brygning løbende er blevet til og forbedret.

 

"Problemet" med at brygge øl er primært at få det drukket - Godt øl smager godt - meget godt øl smager meget godt - men rigtig meget rigtig godt øl ... får jeg altså ikke selv drukket og interessen for at brygge må jeg sige, er noget større end at drikke...

 

Vi startetde i foråret 2014 et lille Laug - os tre store drenge omkring de 50 med forkærlighed for den noble kunstart; at brygge fantastisk velsmagende øl - og vi er efterhånden blevet i stand til at mestre processen på rimeligt hobby-niveau....

 

I dag råder lauget over et par 70l gryder, hvoraf den ene er ombygget til bryggryde med falsk bund og monteret med taphane, cirkulationspumpe, infusionsrør i låget, silikoneslanger og alt samlet med rustfri/syrefaste nito-fittings så det hele er nemt at skille ad og rense... Herudover naturligvis diverse udstyr af alskens art - både gasbrænder, en 4kw kogetaburet og (snart) en 6kw el-varmeplade - el baseret for bedre at kunne styre mæskeforløbet, magnetomrører så vi kan høste gær fra kendte øl-mærker og opformere til egen-produktion osv. osv..

 

For at holde mæske og gæringstemperaturer konstante, er indkøbt et par køleskabe og har imonteret forskellige typer termostatkontakter til styring af varme og køl - dermed kan gæres både overgæret og undergærede øltyper. Se billeder under "Vores Bryggeri"

 

Konstruktive kommentarer, tegninger og andet skriftligt materiale og ideer til hvad sitet i øvrigt kan indeholde er velkomment og kan sendes til redaktøren på e-mail info@himmelev-bryggerlaug.dk.

 

SKÅL og velkommen til sitet !!!

Vi brygger i Himmelev ved Roskilde.

Kontakt Himmelev Bryggerlaug via info@himmelev-bryggerlaug.dk